כיום כמעט בכל בניין משותף תמצאו דלתות אינטרקום. דלתות אלו הם היעילות, הבטוחות והמשוכללות ביותר שיש, וחוסכות לדיירי הבניין הרבה טרחה בכל פעם שבאים אורחים לביקור. בשוק קיימות מספר אפשרויות של דלתות עם אינטרקום במגוון מחירים כמובן. הכנו עבורכם סקירה על כל סוגי האינטרקום שניתן להרכיב על דלת הכניסה לבניין.
דלתות אינטרקום 'רגיל'
האינטרקום הפשוט ביותר הוא פאנל אינטרקום עם שפופרת בלבד. אינטרקום זה מאפשר לכם רק לשוחח עם המבקש להיכנס לבניין ולוודא כי אתם מכירים אותו ומוכנים לאפשר לו להיכנס. בכל דירה בכניסה מותקנת עמדת אינטרקום ועל ידי לחיצה על מספר הדירה בפאנל בכניסה לבניין האורח יכול להתקשר לדירה אליה הוא מעוניין לבקר. אינטרקום 'מורכב' יותר הוא פאנל אינטרקום עם מקודד; כאן כבר מתרחבות האפשרויות וניתן לפתוח את דלת הכניסה על ידי קוד כניסה. המקודד לרוב יכול לקבל 100 קודים שונים כך שהניחוש של הקוד לא מתקבל על הדעת. באינטרקום כזה כמו באינטרקום הפשוט דרך ההתקשרות לדירה המבוקשת או ההתקשרות לאורח בכניסה היא זהה. ניתן גם למצוא אינטרקום הכולל רק קודן שבו ישנה אפשרות לפתוח את הדלת רק עם קודן.
אינטרקום וטלפון ביחד – שניים במחיר אחד
בכדי להקל על הנגישות לאינטרקום בבתי הדיירים, ניתן למצוא כיום אינטרקום שמתחבר לטלפון הביתי. באינטרקום מסוג זה, האורח שנמצא בכניסה לבניין, מתקשר לדירה אותה הוא רוצה לבקר, השיחה מגיעה לטלפון הקו של הדייר במקום לעמדת האינטרקום המסורתית בכניסה לבית. הצלצול שמגיע מהאינטרקום הוא שונה מצלצול של שיחה רגילה כך שהדיירים יכולים לדעת כי מדובר באורח המחכה בכניסה לבניין. היתרון הגדול של שיטה זו הוא ברור, ניתן לפתוח את דלת הכניסה מכל טלפון קווי רגיל בבית הדייר וזאת על ידי קוד שניתן ללחיצה על מקשי הטלפון. דלתות אינטרקום אלו הן נפוצות מאוד כיום.
דלתות אינטרקום עם מצלמה
שיכלול נוסף בתחום הוא אינטרקום עם קודן ומצלמה המצלמת את האורחים בכניסה לבניין. המצלמה מצלמת את הנעשה בכניסה לבניין בטווח של עד 10 מטר כך שהיא גם מספקת מעיין ביטחון לבניין. המצלמה מחוברת למוניטור בדירה עצמה כך שהדיירים יכולים לראות מי ומה מתרחש בכניסה לבניין. לרוב דלתות אינטרקום עם מצלמה משמשות בתים פרטיים ומשרדים או בנייני משרדים וזאת מכיוון שהעלות של במערכת היא גבוהה יחסית ומתאימה פחות לבניינים משותפים.